Station Araminta Station Araminta
  • 5,99 €

Publisher Description

Al sinds haar ontdekking is de adembenemend mooie wereld Cadwal het eigendom van het Aards Genootschap van Natuurkenners, en behoedt het Handvest van het Genootschap de natuur­lijke rijkdommen van Cadwal voor exploitatie door de mens.

Om toe te zien op de naleving van het Handvest werd Station Araminta gesticht: een kleine enclave met een strikt gereguleerd bevolkingsaantal, van waaruit de zes grote Huizen met aan hun hoofd de Conservator van het Genootschap, nu al negenhonderd jaar lang Cadwal ­beheren en beschermen.

In Huis Clattuc groeit de jonge Glawen op en moet daarbij voortdurend het hoofd bieden aan de machinaties van de ­geduchte Dame Spanchetta, die op slinkse wijzen tracht hem het Huis uit te werken omdat ze ooit werd versmaad door Glawens vader Scharde.

Glawen treedt toe tot Bureau B, dat het reservaat patrouilleert en instaat voor de ordehandhaving op Cadwal. En dat is nodig ook, want er hangt verandering in de lucht. Er vinden sinistere gebeurtenissen plaats en een toenemend aantal individuen beschouwt het oude Handvest als slechts een voorbijgestreefde belemmering voor het vergaren van macht en rijkdom...

Station Araminta is het eerste boek in de trilogie De Kronieken van Cadwal en tevens deel 55 van de digitale editie van Het Verzameld Werk van Jack Vance, uitgegeven door Spatterlight. Omslagillustratie: Luc Desmarchelier. De vertaling van Annemarie van Ewyck verscheen eerder bij Meulenhoff. De tekst van de Spatterlight editie is herzien en aangepast aan de hedendaagse spelling.

 • GENRE
  Sci-Fi & Fantasy
  RELEASED
  2020
  16 September
  LANGUAGE
  NL
  Dutch
  LENGTH
  622
  Pages
  PUBLISHER
  Spatterlight
  SIZE
  1.1
  MB

  More Books by Jack Vance

  Het Boek der Dromen Het Boek der Dromen
  2018
  De Tuin van Suldrun De Tuin van Suldrun
  2017
  De Fox Valley Moorden De Fox Valley Moorden
  2017
  The Complete Lyonesse The Complete Lyonesse
  2010
  Tschaï (L'Intégrale) Tschaï (L'Intégrale)
  2016
  Lens Larque Lens Larque
  2018

  Other Books in This Series

  De Oude Aarde De Oude Aarde
  2020
  Throy Throy
  2020