Les cròniques catalanes Les cròniques catalanes

Les cròniques catalanes

Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura

  • 4,5 • 2 valoraciones

Descripción editorial

Amb motiu de l’Any Muntaner, la Biblioteca de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya publiquen Les cròniques catalanes. A través de la veu dels investigadors  Josep  Maria  Solé  i  Sabaté,  José  Enrique  Ruiz-Domènec,  Raül Sanchis Francés i Núria Silleras Fernández, el lector s’introdueix en el món medieval, en les arts, en les festes i en el paper de la dona, i ens parlen de les quatre grans cròniques des d'una visió actual. S’hi descriuen els fets més rellevants i es mostra una selecció dels manuscrits més significatius d'aquestes cròniques conservats a la Biblioteca de Catalunya, tasca duta a terme per la historiadora Almudena Blasco. A més, el llibre conté una selecció de 39 passatges extrets de les diferents cròniques, acompanyada de la imatge del document original, i de la seva transcripció. Per últim, s'hi inclou un treball bibliogràfic que recopila els còdexs i impresos que transmeten aquestes cròniques; és una tasca a cura de Tània Alaix, bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya. Tots els continguts i materials queden ara recollits en aquest llibre electrònic, en un format nou i innovador, d’accés lliure i publicat en una llicència Creative Commmons.

 • GÉNERO
  Historia
  PUBLICADO
  2021
  23 de noviembre
  IDIOMA
  CA
  Catalán
  EXTENSIÓN
  182
  Páginas
  EDITORIAL
  EADOP Generalitat de Catalunya
  TAMAÑO
  508,5
  MB

  Más libros de Almudena Blasco Vallés

  Otros clientes también compraron

  Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya
  2021
  Dels trobadors a Ausiàs March: el patrimoni de la Biblioteca de Catalunya Dels trobadors a Ausiàs March: el patrimoni de la Biblioteca de Catalunya
  2021
  Música i litúrgia medieval a la Biblioteca de Catalunya (s. IX-XIII) Música i litúrgia medieval a la Biblioteca de Catalunya (s. IX-XIII)
  2021
  La Biblioteca nacional de Catalunya La Biblioteca nacional de Catalunya
  2017
  El patrimoni gastronòmic català i la seva cuina El patrimoni gastronòmic català i la seva cuina
  2021
  El Conde de Montecristo El Conde de Montecristo
  2013