Memòria de l’Any Llull Memòria de l’Any Llull

Descripción editorial

L’any 2016 s’ha commemorat el 700è aniversari de la mort de Ramon Llull. Amb motiu d’aquesta efemèride, el Govern de Catalunya, en col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, ha participat a les celebracions de l’Any Llull: un seguit d’actes i propostes culturals tant dins com fora del territori català. Comissariat a Catalunya i a les Balears per Joan Santanach i Maribel Ripoll, respectivament, i amb la participació d’ambdós Departaments de Cultura, de la Institució de les Lletres Catalanes i de l’Institut Ramon Llull, durant aquest any s’ha retut homenatge a l’obra i llegat de l’autor més universal de la cultura catalana.

Amb la memòria de l’Any Llull es pretén aprofundir en el coneixement d’aquest personatge mallorquí, un dels referents filosòfics, literaris i religiosos europeu, de manera multidisciplinar. Així, la present publicació recull el conjunt d’activitats de difusió, de foment de la lectura, conferències, recitals, exposicions i publicacions lul·lianes que s’han dut a terme durant l’any 2016 en honor a aquest polifacètic pensador, i en les quals s’han implicat activament diverses institucions, municipis, experts i ciutadans. Amb el seu enfocament interactiu, aquesta memòria es proposa popularitzar l’autor de Blanquerna entre els qui el coneixen menys i reivindicar-ne el rol conciliador en el context de la seva època, on els dogmes sovint relegaven el coneixement, la reflexió i la condició humana.  

El llibre és d’accés lliure en format EPUB per a dispositius iOS, Adroid i en format .PDF per a ordinador. Es distribueix sota una llicència de Creative Commons que n’autoritza la reproducció, distribució i comunicació pública sense afany de lucre.

GÉNERO
Arte y espectáculo
PUBLICADO
2019
2 de enero
IDIOMA
CA
Catalán
EXTENSIÓN
1823
Páginas
EDITORIAL
EADOP Generalitat de Catalunya
TAMAÑO
1,4
GB

Más libros de Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Passant pàgina Passant pàgina
2012
Memòria de l'Any Pompeu Fabra Memòria de l'Any Pompeu Fabra
2021
Memòria any Palau i Fabre 2017-2018 Memòria any Palau i Fabre 2017-2018
2018

Otros clientes también compraron