• 3,99 €

Description de l’éditeur

illz is a periodical of literature in the Albanian language. It is published every two months by Klubi i Poezisë, Tiranë. This is issue nr. 6.

illz është një revistë letrare periodike në gjuhën shqipe e botuar nga Klubi i Poezisë, Tiranë. Revista botohet çdo dy muaj. Ky është numri 6.

Autoret e publikimet e këtij vëllimi:

Viktor Hygo - Nga Fjalimi i përmotshëm në funeralin e Honore De Balzak
Agron Tufa - Letër Gencit dhe Vilsonit në -vjetorin e pushkatimit
Paul Auster - Uri për rrëfime
Uiljam Folkner - Mbi kritikën
Natasha Lako - Kur avitet bota
Ridvan Dibra - Dy poema
Aleksandar Prokopiev - Inovatorët e lodhur
Mehmet Elezi - Çmitizimi
Mehmet Kraja - Tre tregime: Kosova; Astrologu; Lashtësi
Zija Çela - Shul e Shul
Shkrimtari është fat i vetvetes - Dialog i Luan Staroves me Fatmir Sulejmanin
Ferid Muhiq - Për shpirtin e pastër të popullit
Afrim A. Rexhepi - Grotesku i romaneve të Luan Starovës
Fatmir Sulejmani - Receptimi kritik europian i veprës së Luan Starovës
Luan Starova - Kurbani Ballkanik
Luan Starova - Librat e Babait
Luan Starova - Koha e Dhive
Arjola Zadrima - Ortek vjeshte
Ahmet Prençi - Atdheu
Entela Kasi - Daullet prej lëkure njerëzish
Parid Teferiçi - Gojën mbyllur e kanë Zotat
Petraq Risto - Në fund të rrugës
Sokrat Habilaj - Frymo dhe për mua
Luan Rama - Romain Gary, një shkrimtar, një bohem
Mateja Matevski - Shirat – poezi
Aleksandar Qotriç - Mendime të rënda
Anna Blandiana - Elegjia mëngjesore
Ivan Xheparovski - Çkyçja dhe Kyçja
Tasos Livadhitis - Rojtari i ditëve
Gonca Özmen - Perëndimi i dashurisë
Istref Haxhillari - Kuajt e natës
Adivije Hoxha - Në rrokullimë kohe
Drita Ademi - Të kam pa andërr
Lumturi Ymeri Bersava - Lermëni…
Valbona Hykaj - Mos o Zot
Zaide Noka - Nuk ka kohë
Granit Zela - Lugati
Skifter Këllici - Shpagimi
Arben Prendi - Kandili i Argjandit dhe Loja e Mbasdrekës të M. Camajt
Shaban Sinani - Letrarësia dhe vërtetësia në letërsinë dëshmuese
Sherif Selimi - Paradigmat teorike moderne
Adijata Ibrishimoviç-Shabiç - Je apo nuk je njeri
Shefqet Dibrani - Shpërfytyrimi i Kohës përmes prostitucionit institucional
Shefqet Meko - “Rikosheta” poetike e Ahmet Prençit

GENRE
Romans et littérature
SORTIE
2020
11 avril
LANGUE
SQ
Albanais
LONGUEUR
363
Pages
ÉDITIONS
Klubi i Poezisë
TAILLE
419,7
Ko

Plus de livres par Klubi i Poezisë

Autres livres de cette série