Cartea care te va face mai deştept

    • $12.99
    • $12.99

Publisher Description

151 de gânditori din domenii interconectate răspund la o întrebare a prezentului: Ce concept știinţific ar îmbunătăţi instrumentarul cognitiv al fiecăruia dintre noi?

Căutăm instrumente care să îi ajute pe cei care nu sunt oameni de știinţă să înţeleagă mai bine știinţa și să îi echipeze intelectual în așa fel încât de-a lungul vieţii să poată lua decizii mai bune.

– Richard Dawkins, zoolog evoluționist


Educația este unul dintre cei mai importanți factori în determinarea venitului, dar nu chiar atât cât crede majoritatea. Dacă toată lumea ar beneficia de aceeași educaţie, diferența dintre venituri s-ar reduce cu mai puţin de 10%. Când te concentrezi pe educaţie, neglijezi miriade de alţi factori care determină venitul.

– Daniel Kahneman, profesor emerit de psihologie și relații publice


Fiecare persoană începe să devină o extraordinară mașină de înregistrare a evenimentelor și parte din Internetul Tuturor Posibilităților.

– Eric Topol, profesor de genomică translațională


În limbajul cotidian, termenii se schimbă odată cu rezultatele cercetărilor științifice, care avansează în ritm tot mai alert. Subiectele de interes sunt circumscrise unor domenii care progresează de la o zi la alta. Astfel, apare necesitatea de a ține pasul cu ritmul progresului tehnologic (și nu numai) și, ca urmare, al invaziei de nou din viața cotidiană.

O întrebare specifică, Întrebarea Edge inițiată de Edge.org, se ramifică într-o multitudine de alte întrebări (de ce?cum?cine?) la care răspund cei mai mari gânditori ai timpurilor noastre. În prezent, „nimic neexplicat nu ar trebui să rămână neinvestigat“, conchide Eric Topol, profesor de genomică translațională. Abstracțiile-emblemă se succed ca un laitmotiv, de la prelegere la prelegere, în diferitele lor variante și venite din cele mai diverse domenii. Să afli, să înțelegi, să înveți... și să poți purta un dialog argumentat în limbajul prezentului sunt procese care te vor face mai deștept.

GENRE
Science & Nature
RELEASED
2022
May 2
LANGUAGE
RO
Romanian
LENGTH
632
Pages
PUBLISHER
Curtea Veche Publishing
SELLER
SC CURTEA VECHE PUBLISHING SRL
SIZE
2.1
MB

More Books by John Brockman

2012
2013
2014
2009
2014
2013