Postani, kar si

    • $9.99
    • $9.99

Publisher Description

Zbirko esejev Postani, kar si odlikuje inteligentnost, miselna igrivost in preprost jezik, zaradi katerih je Alan Watts izjemno priljubljen interpret vzhodne misli. Izhaja iz različnih verskih tradicij in predstavlja dilemo iskanja človekovega resničnega jaza, daoistični pristop do harmoničnega življenja, jezikovne omejitve v izražanju neizrekljivih duhovnih resnic in psihološki simbolizem krščanske misli.


Postani, kar si je zbirka izvirnih zgodnjih esejev Alana Wattsa, pronicljivega misleca in pisca, ki je odločilno vplival na poznavanje vzhodne miselnosti in religij v zahodnem svetu.


Poti modreca ni mogoče izslediti in ji slediti, saj pristne modrosti ni mogoče posnemati. Vsak človek jo mora najti zase, ker je nikakor ni mogoče ubesediti ali doseči s kakšno metodo ali napotki.


Prvi korak na poti je vedeti, kaj hočete in ne, kaj bi bilo prav hoteti.


Nerazsvetljen človek se tesno oklepa sebe, saj se boji, da bi se izgubil; ne zaupa ne okoliščinam ne svoji človeški naravi, strah ga je, da bi bil pristen, da bi se sprejel takšnega, kakršen je, zato se vara v prepričanju, da je, kakršen želi biti.


Vse preveč sodobnih ljudi pričakuje »varno« pot do modrosti, čeprav je pot do nje precej manj »varna« kot pot do bogastva. Mogoče je najbolj tvegana in največ vredna stvar na svetu, a nikar ne stopite nanjo, če niste pripravljeni, da si boste zlomili vrat.

GENRE
Health, Mind & Body
RELEASED
2021
January 25
LANGUAGE
SL
Slovenian
LENGTH
138
Pages
PUBLISHER
Eno
SELLER
ZALOZBA ENO DOO
SIZE
3.5
MB

More Books by Alan Watts

1968
1972
1999
2017
2010
2010