Meta - Vuk Drašković Meta - Vuk Drašković

Meta - Vuk Draškovi‪ć‬

Zvučno i pisano izdanje iBiblioteke

    • 5.0 • 1 Rating
    • $4.99
    • $4.99

Publisher Description

Zvučno i pisano izdanje političke autobiografije Vuka Draškovića, Meta. Celokupnu knjigu je pročitao Vuk Drašković, pa knjigu možete čitati ili slušati. 


Ako se tragični prevrati Srbije posle komunizma daju uporediti sa Šekspirovim dramama, onda bi i Vuk Drašković bio savršen Šekspirov junak. Pisac, prorok, junak, pobednik, žrtva, gubitnik i tragičar, Drašković je svojim opozicionim radom ostavio ključan trag u istoriji, i prikazao cenu i težinu borbe protiv diktatorskog režima. 


Kao prvom isturenom opozicionaru, na Draškovićevoj sudbini se prelamala borba između Miloševića i novog demokratskog talasa. Na njegovim leđima se odigravala i kljućna bitka ideologija - monarhizma i komunizma, partizana i četnika. I nigde taj sukob i mržnja između dva sveta nije bio očitiji nego u pokušaju režima da pri kraju svog postojanja dva puta izvrši njegovo ubistvo.


Sasvim neočekivano, smaknuće Miloševićevog režima je istovremeno označilo i kraj Draškovićevog političkog uspona. Najveći borac za smenu režima je porazom svog neprijatelja postao i najveći gubitnik.


Ćirilica, 282 strana, 12 sati zvučnih zapisa. Ovo izdanje je istovetno postojećem izdanju dostupnom na stranicama iBiblioteke.

GENRE
Biographies & Memoirs
RELEASED
2011
January 8
LANGUAGE
SR
Serbian
LENGTH
282
Pages
PUBLISHER
Interplov iBiblioteka
SELLER
Interplov Ltd.
SIZE
886
MB

More Books by Vuk Drašković

Ноћ ђенерала Ноћ ђенерала
2013
Noć đenerala Noć đenerala
2013