Kamxhikët e zemrës Kamxhikët e zemrës

Kamxhikët e zemrës

Publisher Description

Imam Buhariu (Allahu e mëshiroftë), në koleksionin e tij të haditheve Sahih, në kaptinën mbi Subtilitetin -“Rrekaik”, e që në vërtet ato janë rrëfime që i zbusin zemrat e njerëzve, shënon nga Ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të), se i Dërguari i Allahut (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), ka thënë:

“Shumë njerëz janë mashtruar lidhur me dy begati: shëndetin dhe kohën e lirë.”

Ndërsa Enesi (Allahu qoftë i kënaqur me të) rrëfen se i Dërguari i Allahut (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), është lutur: 

“Allahu im, jeta e vërtetë dhe e drejtë është vetëm ajo e Botës tjetër. Prandaj të lutem, fali ensarët dhe muhaxhirët.”

Sehl ibën Sadi (Allahu qoftë i kënaqur me të) deklaron: “Ditën e Hendekut bashkë me të Dërguarin e Allahut, po mihnim dhe bartnim dhe. Në një moment e shikuam, kurse ai u shpreh: 

“Allahu im, jeta e vërtete dhe e drejtë është vetëm në Botën tjetër. Andaj të lutem, fali ensarët dhe muhaxhirët.”

Këto tri hadithe me lejen e Allahut janë bazamenti i rrëfimit tonë në këtë libër.

 • GENRE
  Religion & Spirituality
  RELEASED
  2013
  October 24
  LANGUAGE
  SQ
  Albanian
  LENGTH
  270
  Pages
  PUBLISHER
  DawaTools
  SELLER
  DawaTools
  SIZE
  290
  KB

  More Books by Aid el-Karni

  Mos u dëshpëro Mos u dëshpëro
  2013
  Ruaje Allahun, Allahu te ruan ty Ruaje Allahun, Allahu te ruan ty
  2013
  Rruga pa kthim Rruga pa kthim
  2013

  Customers Also Bought

  DASHURIA NDAJ ALLAHUT DASHURIA NDAJ ALLAHUT
  1991
  Paqe e Mirekuptim ne Kuran Paqe e Mirekuptim ne Kuran
  2021
  Nasiruddin Albani Nasiruddin Albani
  2019
  Hazretit Muhammed Alejhisselam Hazretit Muhammed Alejhisselam
  2015
  Shkrirje Ngjyrash Shkrirje Ngjyrash
  2013
  Lotë trëndafilash të zinj Lotë trëndafilash të zinj
  2015